Σχεδιασμός Xώρων Eστίασης

Σχεδιασμός Xώρων Eστίασης

Είτε πρόκειται για δημιουργία ενός νέου εστιατορίου είτε για ανακαίνιση ενός υπάρχοντος, η εμφάνιση και η αίσθηση του χώρου είναι εξίσου σημαντική με τα προϊόντα που σερβίρονται. Ο οπτικός αντίκτυπος είναι η πρώτη εντύπωση που έχουν όλοι οι πελάτες που επισκέπτονται τον χώρο εστίασης και ο σχεδιασμός του αποτελεί μέρος της ταυτότητας της επωνυμίας του.
Όταν σκέφτεται ο ιδιοκτήτης την εσωτερική διακόσμηση του εστιατορίου, θα πρέπει να σκέφτεται πώς θέλει να αισθάνονται οι πελάτες όταν βρίσκονται στον χώρο εστίασής του.
Η εμπειρία των χώρων εστίασης είναι κάτι περισσότερο από το φαγητό ή το ποτό/ρόφημα που παρουσιάζεται και υπάρχουν ορισμένα βασικά πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τον σχεδιασμό εσωτερικής διακόσμησης χώρων εστίασης.


1. Η τοποθέτηση και η διάταξη των επίπλων αποτελούν βασικά στοιχεία για τη δημιουργία της τέλειας ατμόσφαιρας. Η διάταξη των επίπλων πρέπει επίσης να διασφαλίζει την αποτελεσματικότητα και την πρόσβαση για το προσωπικό του χώρου μαζικής εστίασης. Τα πυκνά τοποθετημένα τραπέζια μπορούν να οδηγήσουν σε κακή εμπειρία πελάτη - ωστόσο, πολύ λίγα τραπέζια σημαίνουν ότι δεν υπάρχει βελτιστοποίηση του χώρου ως κέντρο κερδών.


2. Φωτισμός - είναι ένας άλλος μεγάλος συντελεστής στην επιτυχία του εσωτερικού ενός χώρου εστίασης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για να ρυθμίσει την ατμόσφαιρα του δωματίου, αλλά και να αναδείξει πίνακες μενού, έργα τέχνης και διακοσμητικά στοιχεία.


3. Οπτική ψυχαγωγία ? Ορισμένοι χώροι εστίασης προσφέρουν μια οπτική εμπειρία όπου το εσωτερικό έχει σχεδιαστεί για να δίνει στους πελάτες κάτι να βλέπουν ενώ γευματίζουν ή πίνουν. Αυτό μπορεί να έχει τη μορφή μοναδικών κατασκευών με την χρήση ξυλείας, η την χρήση φυσικών χαρακτηριστικών όπως η φύση.


Ενώ όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία του σωστού σχεδιασμού, το κλειδί είναι η ισορροπία. Κατά τον σχεδιασμό εσωτερικού και εξωτερικού χώρου μαζικής εστίασης, ο δημιουργός πρέπει να διασφαλίσει ότι λαμβάνει υπόψη ότι πρέπει να επιτυγχάνει δύο πολύ διαφορετικούς στόχους. Από την πλευρά των πελατών, ο χώρος εστίασης πρέπει να προσφέρει ένα φιλόξενο, σχετικό με την επωνυμία περιβάλλον, ενώ για τον χειριστή - η μέγιστη χωρητικότητα καθίσματος μπορεί να σημαίνει μέγιστη απόδοση.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ